Bio

Albert Banal-Estañol és professor titular a la Universitat Pompeu Fabra, director del programa de mestratge MSc in Corporate Finance and Banking de la UPF-Barcelona School of Management, professor afiliat a la Barcelona Graduate School of Economics (BGSE), professor afiliat a la City University London , professor visitant de la IFP-Energies Nouvelles de París i investigador del SP-SP Public-Private Sector Research Center a l’escola de negocis IESE. Anteriorment, ha ocupat càrrecs docents i de recerca a la University of Western Ontario al Canadà, Northwestern University als EUA, a la Universitat de Cambridge, University College i la London Business School del Regne Unit, i a la Universitat de Munic a Alemanya.

Els seus interessos de recerca se centren en les àrees de finances corporatives, política de la competència i regulació, energia i innovació i emprenedoria. Les seves àrees d’investigació es troben repartides en Economia, Empresa i Finances i el seu treball fa ús de tècniques teòriques, empíriques, experimentals i de simulació. Els seus articles han estat publicats en revistes acadèmiques internacionals i ha estat recolzat per beques del sector públic i privat.

Albert ha proporcionat assessorament a empreses que es fusionen i a autoritats de competència (per exemple, Office of Fair Trading). També ha impartit cursos de formació d’executius en agències governamentals (per exemple, el Departament of Trade and Industry britànic), reguladors (per exemple, Ofgem) i empreses privades (per exemple, Gaz de France). També ha col · laborat en el desenvolupament de programes de mestratge i de formació en diversos països africans.